szynszyla

szynszyla

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 221]

Jajka w sosie z rzodkiewką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jajka w sosie śmietanowo-chrzanowym można podawać nie tylko na święta. Pasują także jako dodatek do mięs.

Jajka w sosie z rzodkiewką

Składniki:

Jajka w sosie z rzodkiewką

 

  • 4 jajka
  • 1 pęczek rzodkiewek
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 4 łyżki śmietany 18%
  • 1 łyżka tartego chrzanu
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Jajka w sosie z rzodkiewką
Jajka ugotować. Następnie wystudzić i pokroić w plasterki.

Śmietanę wymieszać z tartym chrzanem i sokiem wyciśniętym z cytryny. Sos doprawić do smaku solą i pieprzem. Następnie wyłożyć na jajka. Rzodkiewkę umyć i drobno pokroić.

Posypać na wierzch sosu. Na rzodkiewkę posypać posiekany szczypiorek.

Podawać schłodzone.