Sposób przygotowania:
Żabki z farszem
Ugotowane jajka na twardo przekroić w poprzek na połowy. Wyjąć ostrożnie żółtka i rozkruszyć.
Mięso obrać z kości i drobno pokroić. Połączyć z żółtkami i utrzeć dodając trochę majonezu. Dodać natkę pietruszki i doprawić do smaku. Przygotowanym farszem napełniać połówki jajek.
Wyrównać by jajka były stabilne. U góry zrobić nacięcia na plasterki ogórka, zrobić oczy i "buźkę" z rzodkiewki.
Żabki ustawić na półmisku albo w dowolnym sosie.
Mięso obrać z kości i drobno pokroić. Połączyć z żółtkami i utrzeć dodając trochę majonezu. Dodać natkę pietruszki i doprawić do smaku. Przygotowanym farszem napełniać połówki jajek.
Wyrównać by jajka były stabilne. U góry zrobić nacięcia na plasterki ogórka, zrobić oczy i "buźkę" z rzodkiewki.
Żabki ustawić na półmisku albo w dowolnym sosie.
CORAL
BozenaMatuszczyk
katarzynka455
Dziękuje bardzo.. tak jak pisałam to praca babcino wnuczkowa:)
katarzynka455
dziękuję:) mogą być kaczuszki:)
robaczek
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2