Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Jajka z buraczkowym nadzieniem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Bardzo smaczna przekąska,podałam ze świeżym pieczywem.Możemy przygotować na kolację lub śniadanie.Buraczki i jajko to bardzo trafne połączenie.

Jajka z buraczkowym nadzieniem

Składniki:

Jajka z buraczkowym nadzieniem

 

 

  • natka pietruszki do dekoracji

Sposób przygotowania:

Jajka z buraczkowym nadzieniem
Jajka gotujemy na twardo,studzimy i obieramy.Buraka dokładnie myjemy,zalewamy wodą i gotujemy do miękkości.Ugotowanego studzimy i obieramy,następnie ścieramy na tarce o dużych oczkach.Ogórek również ścieramy na tarce o dużych oczkach i odsączamy dokładnie z nadmiaru wody. 4 jajka przekrawamy na pół,a pozostałe jedno jajko ścieramy na tarce o dużych oczkach. Starty burak,ogórek i jajko mieszamy z majonezem.Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Połówki jajek napełniamy masą buraczkową i dekorujemy natką pietruszki.przed podaniem możemy schłodzić w lodówce.