zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2421]

Jajka z mięsnym nadzieniem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

szybkie jajka z nadzieniem ..........

Jajka z mięsnym nadzieniem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Jajka z mięsnym nadzieniem

 

  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 1 czubata łyżeczka majonezu
  • 1 czubata łyżeczka ćwikły z chrzanem
  • 1 czubata łyżka posiekanego szczypiorku
  • 1 plaster łopatki pięciominutówki ( może być inna wędlina, np. szynka )
  • sól himalajska do smaku
  • czarny pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Jajka z mięsnym nadzieniem
Jajka obrać, przekroić na połówki i do miseczki wydrążyć żółtka. Plaster łopatki pokroić w drobniutką kostkę. Do żółtek dodać majonez oraz ćwikłę i wymieszać nadzienie rozdrabniając żółtka. Następnie dodać szczypiorek i łopatkę oraz doprawić do smaku i ponownie wymieszać. Nadzienie nakładać na białka i układać na talerz. Podawać zaraz po przygotowaniu.
Jajka z mięsnym nadzieniem
przygotować farsz i połówki jajek bez żóltek
Jajka z mięsnym nadzieniem
przygotowanym nadzieniem napełniać połówki jajek.....