jagoda59

jagoda59

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 370]

Jajka z francuskiego ciasta

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 11
  • KALORIE: 300
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Takie ciasteczka w postaci jajek z ciasta francuskiego można udekorować i mogą zastąpić jajka do koszyczka świątecznego dla dzieci.

Jajka z francuskiego ciasta Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Jajka z francuskiego ciasta

 

  • ciasto francuskie 1 opakowanie
  • jajko 1 szt.
  • kolorowe pisaki cukrowe

Sposób przygotowania:

Jajka z francuskiego ciasta
Cisto francuskie rozwinąć z opakowania i rozłożyć na stolnicy. Można lekko rozwałkować na papierze, wykrawać foremką w postacie jajek ciasteczka. Każde ciastko przed włożeniem do piekarnika posmarować pędzelkiem zamoczonym w mleku lub rozbełtanym jajku .

Wstawić do piekarnika i piec w 200 stopniach na złoty kolor. Można udekorować kolorowymi pisakami każde ciastko.
Jajka  z francuskiego ciasta
Ciasto franuskie wyjąć z opakowania i rozwinąć
Jajka  z francuskiego ciasta
Rozwałkować delikatnie na stonicy na podłożonym papierze
Jajka  z francuskiego ciasta
wykrawać foremką ciasta i układać na blaszce
Jajka  z francuskiego ciasta
Jajko rozbełtć i posmarować każde ciastko
Jajka  z francuskiego ciasta
Ciastka posmarować mlekiem lub jajkiem przed pieczeniem aby ładie się zarumieniły