Sposób przygotowania:
Ciastka z truskawkami
Ciasto francuskie rozwinąć i wyciąć z niego 6 kwadratów. Każdy kwadrat złożyć na pół tak żeby powstał trójkąt . Następnie zrobić nożem jakby ramkę ale nie przecinać jej do końca. Zostawić nieprzecięty kawałek przy złożeniu. Trójkąt rozłożyć.
Górny róg ciasta założyć do góry a dolny na dół. Powstanie nam ramka w ciastku z pustym środkiem. Budyń przygotować według instrukcji na opakowaniu. Napełnić nim ciastka. Każde ciastko posmarować roztrzepanym jajkiem. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 20 minut.
Truskawki przekroić na pół i wyłożyć na upieczone ciastka.
Zrobić polewę do ciastek. Przygotować szklankę wody. Zostawić trochę do rozmieszania w niej mąki z cukrem a resztę zagotować. Kiedy woda się zagotuje dodać, ciągle mieszając mąkę z cukrem. Chwile pogotować.
Polewę wylać na gotowe ciastka. Pozostawić na 15 minut do wystudzenia.
Górny róg ciasta założyć do góry a dolny na dół. Powstanie nam ramka w ciastku z pustym środkiem. Budyń przygotować według instrukcji na opakowaniu. Napełnić nim ciastka. Każde ciastko posmarować roztrzepanym jajkiem. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 20 minut.
Truskawki przekroić na pół i wyłożyć na upieczone ciastka.
Zrobić polewę do ciastek. Przygotować szklankę wody. Zostawić trochę do rozmieszania w niej mąki z cukrem a resztę zagotować. Kiedy woda się zagotuje dodać, ciągle mieszając mąkę z cukrem. Chwile pogotować.
Polewę wylać na gotowe ciastka. Pozostawić na 15 minut do wystudzenia.