Mama niejadka

Mama niejadka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 141]

Ciasteczka z płatków jaglanych

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smaczne chrupiące ciasteczka kruche a płatków jaglanych. Ciasteczka w wrsji bez glutenu, cukru i nabiału.

Ciasteczka z płatków jaglanych

Składniki:

Ciasteczka z płatków jaglanych

 

  • 130 gram płatków jaglanych
  • 80 gram mąki ryżowej
  • 80 gram masła klarowanego (roztopione, ostudzone)
  • 1-2 łyżki ksylitolu
  • 1 jajko
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia (bg)

Sposób przygotowania:

Ciasteczka z płatków jaglanych
Płatki jaglane trochę rozdrobnić, dodać resztę składników i roztopione masło klarowane.

Dokładnie wymieszać i pozostawić na conajmniej kilkanaście minut w lodówce by się schłodziło.

Ciasteczka formować ręką i układać na papierze do pieczenia.

Piec w rozgrzanym piekarniku około 10-12 minut w 180stopniach.