Sposób przygotowania:
Kruche ciasteczka z powidłem i rodzynkami
1. Mąkę, proszek do pieczenia, cukier puder i margarynę dać do miski.
2. Margarynę z tymi składnikami rozetrzeć opuszkami palców aż powstaną małe grudki. Dodać jajka i zagnieść ciasto. Odłożyć je do lodówki na 20 minut do schłodzenia.
3. Szklanką wykrawać ciasteczka. W niektórych wykroić jeszcze dziurkę kieliszkiem. Ciastek musi być do pary, jedno z dziurką i jedno bez dziurki.
4. Ciasteczka ułożyć na blaszce i piec przez 10-15 minut w 180 stopniach.
5. Upieczone ciasteczka odstawić do wystygnięcia. Spód bez dziurki posmarować kajmakiem. Ciasteczko z dziurką posmarować powidłem. Ciasteczka ze sobą połączyć. Do środka nałożyć rodzynki. Tak samo wszystkie ciasteczka przełożyć.
6. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i polać nią ciastka.
7. Odstawić do zastygnięcia czekolady.
Smacznego.
2. Margarynę z tymi składnikami rozetrzeć opuszkami palców aż powstaną małe grudki. Dodać jajka i zagnieść ciasto. Odłożyć je do lodówki na 20 minut do schłodzenia.
3. Szklanką wykrawać ciasteczka. W niektórych wykroić jeszcze dziurkę kieliszkiem. Ciastek musi być do pary, jedno z dziurką i jedno bez dziurki.
4. Ciasteczka ułożyć na blaszce i piec przez 10-15 minut w 180 stopniach.
5. Upieczone ciasteczka odstawić do wystygnięcia. Spód bez dziurki posmarować kajmakiem. Ciasteczko z dziurką posmarować powidłem. Ciasteczka ze sobą połączyć. Do środka nałożyć rodzynki. Tak samo wszystkie ciasteczka przełożyć.
6. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i polać nią ciastka.
7. Odstawić do zastygnięcia czekolady.
Smacznego.
Czekoladka 2