iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 677]

Jajka z kiełkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Do tych jajek możemy dodać sos czosnkowy zamiast majonezu. Najlepiej jak się schłodzi kilka godzin i smaki przejdą sobą.

Jajka z kiełkami

Składniki:

Jajka z kiełkami

 

  • 6- jaj,
  • 3 kiszone ogórki,
  • szczypta pieprzu,
  • pół kubka jogurtu naturalnego,
  • 4 łyżki majonezu,
  • 2 łyżki kiełków rzeżuchy

 

Sposób przygotowania:

Jajka z kiełkami
Jaja gotujemy na twardo, łupimy, kroimy na dwie równe części wzdłuż, układamy je na półmisku. Majonez mieszamy z jogurtem i pieprzem. Ogórki siekamy w kostkę dodajemy do sosu. Wykładamy na jajka gotowy farsz. Następnie posypujemy kiełkami rzeżuchy. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin. możemy udekorować zieleniną.