Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Omlet z kiełkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Omlet z kiełkami

Omlet z kiełkami

Składniki:

Omlet z kiełkami

 

  • 10 dag kiełków soi
  • 6 jajek, roztrzepanych
  • 1 cebula, posiekana
  • 25 dag pieczarek, posiekanych
  • 100 ml mleka
  • 1 łyżka kremówki
  • 5 dag żółtego sera, startego
  • ½ łyżeczki papryki słodkiej
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżka masła
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Omlet z kiełkami

Cebulę i kiełki dusimy na oliwie z masłem przez 5 minut, dodajemy pieczarki i dusimy jeszcze 4 minuty, przyprawiamy solą i pieprzem. Jajka mieszamy z mlekiem, kremówką, serem, solą, pieprzem i papryką, dodajemy do pieczarek z cebulą i smażymy, aż jajka się zetną. Żeby jajka się równomiernie ścięły, można wstawić patelnię do rozgrzanego piekarnika na 10 minut.