Cukiereczek13

Cukiereczek13

Złoty Ekspert
[Przepisów: 651]

Pasta jajeczna z kiełkami rzodkiewki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Propozycja śniadaniowa - jajka z dodatkiem kiełek.

Pasta jajeczna z kiełkami rzodkiewki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta jajeczna z kiełkami rzodkiewki

 

  • 4 jajka ugotowane na twardo,
  • 1 opakowanie kiełek rzodkiewki,
  • Sól,
  • pieprz,
  • majonez,
  • ostra papryka,
  • natka pietruszki

 

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna z kiełkami rzodkiewki
Kiełki płuczemy pod bieżącą wodą i czekamy aż ociekną z wody, troszkę wyschną. Następnie kroimy je w drobną kostkę, w kostkę kroimy też odrobinę natki pietruszki. Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki i kroimy w kostkę. Kiełki łączymy z jajkami i dokładnie mieszamy. Jeżeli cząstki jajek są większe niż kiełki to ewentualnie widelcem rozgniatamy je. Do pasty dodajemy majonezu i doprawiamy do smaku. Pastę możemy jeść bezpośrednio z miseczki lub posmarować nią kanapki. Jest to propozycja na lekkie śniadanie.
Pasta jajeczna z kiełkami rzodkiewki
Kiełki płuczemy pod bieżącą wodą i kroimy w kostkę.
Pasta jajeczna z kiełkami rzodkiewki
Jajka gotujemy, obieramy i dzielimy na mniejsze kawałki.
Pasta jajeczna z kiełkami rzodkiewki
Kiełki łączymy z jajkami i dokładnie mieszamy.
Pasta jajeczna z kiełkami rzodkiewki
Do pasty dodajemy majonezu i doprawiamy do smaku.