migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1240]

Jajka z pastą chrzanową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 18

Faszerowane jajeczka to idealna propozycja na pyszne śniadanko. Takie jajeczka doskonale sprawdzą się też jako przekąska na imprezowym stole i oczywiście nie może ich zabraknąć na wielkanocnym stole. Jajka nafaszerować można różnymi składnikami. U mn

Jajka z pastą chrzanową Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jajka z pastą chrzanową

 

  • 5 jajek
  • 100 g zmielonego sera ( taki jak na sernik)
  • 1 łyżka tartego chrzanu
  • świeżo zmielony czarny pieprz
  • rzeżucha

Sposób przygotowania:

Jajka z pastą chrzanową
Jajka ugotować na twardo. Następnie wystudzić i obrać ze skorupek.

Obrane jajka przekroić wzdłuż na pół i wydrążyć żóltka. Potem wydrążone żóltka przełożyć do miseczki. Dodać do nich zmielony ser oraz tarty chrzan i wszystko utrzeć łyżką na jednolita masę. Gdyby masa była zbyt sucha można dodać trochę jogurtu naturalnego.

Następnie gotową pastą napełnić połówki jajek. Ułożyć na talerzu posypać rzeżuchą oraz oprószyć świeżo zmielonym pieprzem.
Jajka z pastą chrzanową
Jajka ugotować na twardo. Następnie wystudzić i obrać ze skorupek.
Jajka z pastą chrzanową
Obrane jajka przekroić wzdłuż na pół i wydrążyć żóltka.
Jajka z pastą chrzanową
Potem wydrążone żóltka przełożyć do miseczki. Dodać do nich zmielony ser oraz tarty chrzan i wszystko utrzeć łyżką na jednolita masę.
Jajka z pastą chrzanową
Następnie gotową pastą napełnić połówki jajek.