Sposób przygotowania:
Jajka z pastą chrzanową
Jajka ugotować na twardo. Następnie wystudzić i obrać ze skorupek.
Obrane jajka przekroić wzdłuż na pół i wydrążyć żóltka. Potem wydrążone żóltka przełożyć do miseczki. Dodać do nich zmielony ser oraz tarty chrzan i wszystko utrzeć łyżką na jednolita masę. Gdyby masa była zbyt sucha można dodać trochę jogurtu naturalnego.
Następnie gotową pastą napełnić połówki jajek. Ułożyć na talerzu posypać rzeżuchą oraz oprószyć świeżo zmielonym pieprzem.
Obrane jajka przekroić wzdłuż na pół i wydrążyć żóltka. Potem wydrążone żóltka przełożyć do miseczki. Dodać do nich zmielony ser oraz tarty chrzan i wszystko utrzeć łyżką na jednolita masę. Gdyby masa była zbyt sucha można dodać trochę jogurtu naturalnego.
Następnie gotową pastą napełnić połówki jajek. Ułożyć na talerzu posypać rzeżuchą oraz oprószyć świeżo zmielonym pieprzem.