Sposób przygotowania:
Śledzik z jajkiem na buraczkach
Buraki dobrze myjemy nie obieramy. Gotujemy. Ugotowane studzimy i obieramy. Ścieramy na tarce duże oczka. Dodajemy chrzan. Cebulę obieramy i siekamy. Dodajemy do buraków.
Doprawiamy solą, cukrem i octem. Mieszamy dodajemy śmietanę , chłodzimy.
Jajka gotujemy na twardo, zimne obieramy i kroimy na cztery.
Śledzie kroimy w kawałki. Na buraczki wykładamy śledziki i jajka. Ozdabiamy piórkami cebuli i natka pietruszki.
Doprawiamy solą, cukrem i octem. Mieszamy dodajemy śmietanę , chłodzimy.
Jajka gotujemy na twardo, zimne obieramy i kroimy na cztery.
Śledzie kroimy w kawałki. Na buraczki wykładamy śledziki i jajka. Ozdabiamy piórkami cebuli i natka pietruszki.