Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Jajka nadziewane pastą z żółtek

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Jajka nadziewane pastą to szybki sposób na smaczną przekąskę.

Jajka nadziewane pastą z żółtek

Składniki:

Jajka nadziewane pastą z żółtek

 

 

Sposób przygotowania:

Jajka nadziewane pastą z żółtek
Jajka ugotować na twardo, ostudzić obrać, przekroić na pół. Z jajek delikatnie wyjąć żółtka, 1 połówkę żółtka odłożyć, resztę pokruszyć do miseczki, dodać serek, szczypiorek, bazylię, musztardę, czosnek granulowany, szczyptę soli i pieprzu, zmiksować. Pastą napełnić połówki białek i ułożyć je na liściach sałaty. Po wierzchu posypać utartym na tarce pozostałym żółtkiem, ozdobić według uznania.