Danusia19671

Danusia19671

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1390]

Jajka faszerowane pastą chrzanową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Wiem że czas świąteczny już minął, ale ja pozwoliłam sobie na takie pyszne jajeczka z pastą chrzanową.

Jajka faszerowane pastą  chrzanową

Składniki:

Jajka faszerowane pastą chrzanową

farsz do jajek

  • chrzan - 1,5 łyżki
  • sól i pieprz
  • majonez - 2 łyżki
  • koperek - 1 łyżka
  • sok z buraków do koloru

dodatkowo

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane pastą chrzanową
Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, przekroić wzdłuż na połowę. Wyjąć żółtka z białek, przełozyć do miksera, dodać chrzan i majonez, zmiksować. Podzielić masę na 2 części, do jednej dodać sok z buraków, do drugiej koperek pokrojony. Wymieszać obydwie pasty z solą i pieprzem.

Za pomocą szprycy do tortów, faszerować jajka. Smacznego !