Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Wielkanocne jajeczka faszerowane sałatą i rzeżuchą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 17

Pyszne i bardzo delikatne w smaku. Wykonanie ich nie zajmuje dużo czasu. Możemy przygotować je na wielkanocny stół.

Wielkanocne jajeczka faszerowane sałatą i rzeżuchą

Składniki:

Wielkanocne jajeczka faszerowane sałatą i rzeżuchą

Składniki:

  • 4 jajka
  • 4 duże liście zielonej sałaty
  • rzeżucha według uznania
  • 1 płaska łyżka majonezu
  • sól do smaku
  • biały pieprz mielony do smaku

Sposób przygotowania:

Wielkanocne jajeczka faszerowane sałatą i rzeżuchą
1. Jajka gotujemy na twardo, następnie studzimy i obieramy ze skorupek. Przekrawamy na pół i wyjmujemy żółtka.

2. Sałatę i rzeżuchę płuczemy i dokładnie osuszamy.

3. Żółtka, majonez, sałatę i rzeżuchę miksujemy blenderem na gładką masę, przyprawiamy do smaku solą i białym pieprzem.

4. Połówki jajek napełniamy farszem i dekorujemy rzeżuchą. Podajemy.