czarrna

czarrna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 300]

Jajka z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Faszerowane jajka to łatwy i smaczny pomysł na śniadanie lub imprezową przystawkę, zawsze się sprawdza :)

Jajka z pieczarkami

Składniki:

Jajka z pieczarkami

 

  • 5 jajek
  • 10 dkg dobrej szynki
  • 15 dkg pieczarek
  • kilka gałązek szczypiorku
  • majonez
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Jajka z pieczarkami
Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, przekroić na połówki i wyjąć żółtka.

Pieczarki zetrzeć na tarce o grubym oczku i wrzucić na osolony wrzątek na 5 minut, a następnie odcedzić i odcisnąć.

Szynkę pokroić drobno, szczypiorek posiekać, żółtka zetrzeć na tarce o grubym oczku, dodać pieczarki, całość wymieszać z majonezem, doprawić do smaku.

Farsz nałożyć do połówek jajek. Smacznego :)