Sposób przygotowania:
Jajka nadziewane pieczarkami i szynką
Cebulę kroimy w kostkę, smażymy na zloty kolor. Dodajemy pokrojone w kostkę pieczarki. Smażymy całość do miękkości. Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek, przecinamy na połówki. Wyciągamy żółtka. Następnie żółtka dodajemy do cebulki usmażonej z pieczarkami. Dodajemy również szynkę pokrojoną w kostkę oraz posiekana natkę pietruszki. Mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Najlepiej rozgniatać żółtka za pomocą drewnianej łyżki. Następnie dodajemy majonez wedle uznania.Ok 5 -7 łyżek. Tak żeby konsystencja nie była zbyt rzadka. Doprawiamy solą i pieprzem. Nakladamy do połówek białek, ozdabiamy górę majonezem oraz pietruszką i papryką. smacznego!