Sposób przygotowania:
Jajka z rzeżuchą i łososiem
Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, przekroić na połówki, żółtka wyjąć do miski i rozgnieść widelcem.
Wędzonego łososia pokroić drobno (1-2 plasterki zostawić do dekoracji), rzodkiewkę zetrzeć na tarce o grubym oczku, odcisnąć, rzeżuchę posiekać, wszystko razem wymieszać z majonezem, musztardą, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Farsz nakładać do połówek jajek i dekorować zwiniętymi plasterkami łososia, koperkiem i plasterkami rzodkiewki.
Wędzonego łososia pokroić drobno (1-2 plasterki zostawić do dekoracji), rzodkiewkę zetrzeć na tarce o grubym oczku, odcisnąć, rzeżuchę posiekać, wszystko razem wymieszać z majonezem, musztardą, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Farsz nakładać do połówek jajek i dekorować zwiniętymi plasterkami łososia, koperkiem i plasterkami rzodkiewki.