czarrna

czarrna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 300]

Jajka z rzeżuchą i łososiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Rzeżucha to niezastąpiony element podczas świąt Wielkiej Nocy, to od niej zaczynamy przygotowania do świąt :)

Jajka z rzeżuchą i łososiem

Składniki:

Jajka z rzeżuchą i łososiem

 

  • 4 jajka
  • 100 g łososia wędzonego
  • 2 rzodkiewki
  • garść rzeżuchy
  • 1 łyża majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy Dijon
  • sól i pieprz
  • koperek i rzodkiewka do dekoracji

Sposób przygotowania:

Jajka z rzeżuchą i łososiem
Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, przekroić na połówki, żółtka wyjąć do miski i rozgnieść widelcem.

Wędzonego łososia pokroić drobno (1-2 plasterki zostawić do dekoracji), rzodkiewkę zetrzeć na tarce o grubym oczku, odcisnąć, rzeżuchę posiekać, wszystko razem wymieszać z majonezem, musztardą, doprawić do smaku solą i pieprzem.

Farsz nakładać do połówek jajek i dekorować zwiniętymi plasterkami łososia, koperkiem i plasterkami rzodkiewki.