Sposób przygotowania:
Jajko sadzone w papryce
Paprykę myjemy i wycieramy ściereczką. Od papryki odkrajamy ze środkowej części krążek o wysokości około 2 cm. Usuwamy pestki i białe części. Na patelni rozgrzewamy margarynę i kładziemy przygotowany krążek z papryki. Podsmażany przez około 2 minuty obie strony paprykowego krążka ( na małym ogniu ).
Wbijamy jajko do papryki i przykrywamy patelnię. Podsmażamy do momentu, aż białko będzie ścięte. Delikatnie przekładamy na talerz i dekorujemy pokrojonym szczypiorkiem oraz posypujemy solą i pieprzem. Podajemy ze świeżymi warzywami i chlebem.
Wbijamy jajko do papryki i przykrywamy patelnię. Podsmażamy do momentu, aż białko będzie ścięte. Delikatnie przekładamy na talerz i dekorujemy pokrojonym szczypiorkiem oraz posypujemy solą i pieprzem. Podajemy ze świeżymi warzywami i chlebem.
ciasteczka
kuchenny świat