Sposób przygotowania:
Biszkoptowe placuszki bananoweBanan:
![Biszkoptowe placuszki bananowe Biszkoptowe placuszki bananowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/biszkoptowe-placuszki-bananowe-544212.jpg)
Banana podusić widelcem, aby otrzymać jednolite puree.
Masa:
![Biszkoptowe placuszki bananowe Biszkoptowe placuszki bananowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/biszkoptowe-placuszki-bananowe-544213.jpg)
Białko ubić na sztywną pianę.
Puree bananowe należy zmiksować z żółtkiem, mąką oraz sodą oczyszczoną, a następnie ostrożnie połączyć z ubitym białkiem.
Smażenie:
![Biszkoptowe placuszki bananowe Biszkoptowe placuszki bananowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/biszkoptowe-placuszki-bananowe-544214.jpg)
Placuszki smażyć na odrobinie rozgrzanego tłuszczu.
(1 łyżka stołowa = 1 placek.)
Powinny być delikatnie zarumienione z obu stron.