Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1440]

Biszkoptowe placuszki bananowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
  • KALORIE: 230
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Biszkoptowe placuszki bananowe to doskonała propozycja na lekki posiłek lub zdrową przekąskę nie tylko dla najmłodszych. Zapewniam, że dorosłym również posmakują! Placuszki są niezwykle puszyste oraz delikatne i tak... przyjemnie bananowe.

Biszkoptowe placuszki bananowe

Składniki:

Biszkoptowe placuszki bananowe

6 sztuk:

Dodatkowo:

  • olej/masło do smażenia

Sposób przygotowania:

Biszkoptowe placuszki bananowe

Banan:

Biszkoptowe placuszki bananowe
Banan powinien być dojrzały i średni lub większy.

Banana podusić widelcem, aby otrzymać jednolite puree.

Masa:

Biszkoptowe placuszki bananowe
Masa powinna być jednolita oraz puszysta.

Białko ubić na sztywną pianę.

Puree bananowe należy zmiksować z żółtkiem, mąką oraz sodą oczyszczoną, a następnie ostrożnie połączyć z ubitym białkiem.

Smażenie:

Biszkoptowe placuszki bananowe
Podawać solo lub z ulubionymi dodatkami.

Placuszki smażyć na odrobinie rozgrzanego tłuszczu.
(1 łyżka stołowa = 1 placek.)

Powinny być delikatnie zarumienione z obu stron.