Sposób przygotowania:
Śniadaniowa bułka z warzywami i piersią kurczaka
Sałatę myjemy i osuszamy na cedzaku, przekładamy na ręcznik papierowy i osuszmy. Pozostałe warzywa również myjemy i wycieramy ściereczką. Ogórka i rzodkiewki kroimy w talarki, pieczoną pierś z kurczaka w cienkie plastry.
Przekrojoną na 2 części bułkę smarujemy margaryną. Na jednej części układamy połowę sałaty i pokrojoną w talarki rzodkiewkę. Posypujemy przyprawami i kładziemy pokrojoną pierś z kurczaka oraz plasterki ogórka. Oprószamy przyprawami i układamy resztę sałaty.
Przykrywamy połową bułki i lekko dociskamy.
Podajemy z pomidorami koktajlowymi.
Przekrojoną na 2 części bułkę smarujemy margaryną. Na jednej części układamy połowę sałaty i pokrojoną w talarki rzodkiewkę. Posypujemy przyprawami i kładziemy pokrojoną pierś z kurczaka oraz plasterki ogórka. Oprószamy przyprawami i układamy resztę sałaty.
Przykrywamy połową bułki i lekko dociskamy.
Podajemy z pomidorami koktajlowymi.