Sposób przygotowania:
Jajko sadzone z fasolką szparagową
Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju. Fasolkę kroimy na 3 cm kawałki. Na patelnię wybijamy ostrożnie jajka, sprawnie wykładamy na każde jajko, nie ścięte jeszcze, po kilka kawałków fasolki szparagowej, oprószamy solą i pieprzem do smaku. Gdy jajko się zetnie od spodniej strony, przewracamy na drugą, krótko dosmażamy, wyłączamy palnik. Przekładamy na talerz. Podajemy z plasterkami świeżego ogórka i pomidora posypanymi ziołami.
![Jajko sadzone z fasolką szparagową Jajko sadzone z fasolką szparagową](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jajko-sadzone-z-fasolka-szparagowa-57246.jpg)
![Jajko sadzone z fasolką szparagową Jajko sadzone z fasolką szparagową](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jajko-sadzone-z-fasolka-szparagowa-57247.jpg)
![Jajko sadzone z fasolką szparagową Jajko sadzone z fasolką szparagową](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jajko-sadzone-z-fasolka-szparagowa-57248.jpg)