gosia56

gosia56

Złoty Ekspert
[Przepisów: 823]

Jajko w parówce

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Bardzo dobra parówka z jajkiem na sniadanie lub kolację.

Jajko w parówce Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jajko w parówce

 

  • 3 parówki cielęce
  • kawałek papryki czerwonej
  • szczypiorek
  • sól,pieprz
  • 2 łyzki masła
  • 3 małe jajka
  • keczup do ozdoby
  • wykałaczki

Sposób przygotowania:

Jajko w parówce
Parówki cielęce przecinamy na pół zostawiając z jednego konca około 2 cm nieprzeciętej parówki.Przecięte czesci wywijamy i formujemy serce koncówki spinamy wykałaczką.Do miseczki wbijamy jajko dodajemy trochę pokrojonej bardzo drobno czerwonej papryki i trochę szczypiorku ,posypujemy solą i pieprzem jajko mieszamy.Na patelni rozgrzewamy masło kładziemy serca z parówek ,do srodka wlewamy roztrzepane jajko. Zmniejszamy gaz,patelnię przykrywamy i smazymy az jajko się zetnie .Po usmazeniu wyciągamy wykałaczki a na brzeg serca mozna dać keczup.Podajemy na ciepło na sniadanie lub kolację.
Jajko w parówce
Jajko można też podać bez keczupu jak kto woli.
Jajko w parówce
Parówki przecinamy na pół formujemy serce koncówki spinamy wykałaczkami.
Jajko w parówce
Do miseczki dajemy drobno pokrojony szczypiorek i paprykę.
Jajko w parówce
Do szczypiorku i papryki wbijamy jajko doprawiamy i mieszamy.

Tagi:

jajko jajka