Sposób przygotowania:
Jajko w szynce galaretka drobiowa
Najpierw robię rosołek
1 - Wodę wlewam do Garnka 2,5 litra następnie 2 rosołki sól pieprz i gotuje na małym ogniu
2- Żelatynę 2,5 lita rozrabiam i wlewam do rosołku
3- Teraz gotuje jajka na twardo obieram ze skorupek
4- Jajko przecinam w poprzek zawijam w szynkę i spinam wykałaczką
5 - Na dno wsypuje parę ziarenek kukurydzy i pietruszkę listek
6- Kładę jajo i zalewam rosołkiem ostudzonym i do lodówki
7- Wykładam na stół dekoruje pomidorkiem i szczypiorkiem
1 - Wodę wlewam do Garnka 2,5 litra następnie 2 rosołki sól pieprz i gotuje na małym ogniu
2- Żelatynę 2,5 lita rozrabiam i wlewam do rosołku
3- Teraz gotuje jajka na twardo obieram ze skorupek
4- Jajko przecinam w poprzek zawijam w szynkę i spinam wykałaczką
5 - Na dno wsypuje parę ziarenek kukurydzy i pietruszkę listek
6- Kładę jajo i zalewam rosołkiem ostudzonym i do lodówki
7- Wykładam na stół dekoruje pomidorkiem i szczypiorkiem