Sposób przygotowania:
Jak pies z kotem...
Olej rozgrzej w ogrzanym wcześniej woku albo na dużej patelni o grubym dnie. Dodaj cebulę,czosnek imbir.Smaż przez 2 minuty,na średnim ogniu.Dołóż kurczaka i pastę curry.Smaż przez kolejne 4 minuty,ciągle mieszając,aż mięso i warzywa się przyrumienią.Dopraw do smaku solą i pieprzem.Wlej mleko kokosowe oraz bulion,dobrze wymieszaj. Doprowadź do wrzenia.Zmniejsz ogień i duś przez ok. 6-8 minut.Po tym czasie dodaj połamany makaron chiński,wymieszaj dokładnie i jeszcze przez 2 minuty duś całość pod przykryciem.Na końcu dodaj sok z limetki oraz natkę pietruszki i dokładnie wymieszaj. Podawaj na ogrzanych talerza lub miseczkach.
albertynka
Mirka227
5!
marietta
Luśka
Evi