iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Jarzynka na ciepło

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Jarzynka na ciepło na masełku z dodatkiem tartej bułki i odrobiny tymianku . Polecam do obiadku , pasuje do ryżu i ziemniaków

Jarzynka na ciepło

Składniki:

Jarzynka na ciepło

 

 

 

Sposób przygotowania:

Jarzynka na ciepło
Brokuła myjemy i kroimy na małe różyczki. Marchewkę obieramy i kroimy w równą kosteczkę . Do garnka wlewamy wodę , solimy do smaku i wkładamy pokrojoną marchewkę. Gotujemy ok 8 min. Po tym czasie dokładamy brokuła i gotujemy ok 6 min. Woda z gotowania powinna nam się zredukować , jeżeli nie odlewamy ją. Dodajemy masło i mieszamy warzywa. Doprawiamy pieprzem ,kolendrą i tymiankiem do smaku. Na koniec wsypujemy bułkę tartą i wszystko razem mieszamy. Podajemy na ciepło.

Tagi:

tarta