Rossie

Rossie

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 199]

Jarzynowa pasta/sałatka z makrelą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Połączenie warzyw z rybami jest chyba wszystkim znane, ale taka sałatka jest prawdziwym rarytasem, bo nie dość, ze robi się ją szybko i nie wymaga wielu składników, to jeszcze nieźle smakuje.

Jarzynowa pasta/sałatka  z makrelą

Składniki:

Jarzynowa pasta/sałatka z makrelą

 

  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • nieduża wędzona makrela
  • 2 duże ugotowane marchewki
  • ugotowana pietruszka
  • por
  • 2 łyżki majonezu
  • sól i pieprz do smaku

 

Sposób przygotowania:

Jarzynowa pasta/sałatka z makrelą
Ugotowane warzywa (moje były z rosołu) pokroić drobniutko, wymieszać z posiekanym porem (biała część). Dodać makrelę, pozbawioną ości, rozdrobnioną. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać z 2 łyżkami majonezu. Całość można zostawić w takim wydaniu, ale z powodzeniem można rozgnieść widelcem lub zmiksować blenderem na pastę z prawdziwego zdarzenia. Doskonałe jako pasta do kanapek oraz po prostu jako jarzynowa sałatka. Polecam!