Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Jesienna jajecznica

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Szybko smacznie i sezonowa.Dynia nie jedno ma imię. Dziś podałam ją w formie pysznego i błyskawicznego śniadanka.

Jesienna jajecznica Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jesienna jajecznica

 

  • 1 jajko
  • 1 różyczka ugotowanego brokułu
  • 100 gr dyni
  • 50 g schabu
  • łyżeczka ziół prowansalaskich

Sposób przygotowania:

Jesienna jajecznica
Dynię kroimy w kostkę. Tak samo schab. Nakładamy na rozgrzaną patelnię. Po chwili dodajemy również pokrojonego w kawałki brokuła. Jajko myjemy. Wbijamy do reszty składników. Dodajemy zioła prowansalskie i delikatnie mieszamy (żeby pozostały widoczne kawałki żółtka).Przekładamy na talerz dekorując ew. pestkami dyni.
Jesienna jajecznica
Etap 1 -dynię kroimy w kostkę na desce
Jesienna jajecznica
Etap 2 - łączymy na patelni z pokrojonym schabem
Jesienna jajecznica
Etap 3 -dodajemy brokuł i smażymy całość
Jesienna jajecznica
Etap 4 - wbijamy jajko, doprawiamy i mieszamy