paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Jeżynowo-malinowy duet

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pyszny i szybki deser z malinami i jeżynami oraz kremem śmietanowym.

Jeżynowo-malinowy duet Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Jeżynowo-malinowy duet

 

  • 1 szklanka jeżyny świeże
  • 1 szklanka maliny świeże
  • 200 ml śmietana 18 proc
  • 2-3 łyżki cukier
  • 2 łyżki sok z cytryny
  • 2-3 łyżki serek mascaropne

Sposób przygotowania:

Jeżynowo-malinowy duet
Maliny i jeżyny opłukać i osuszyć. Śmietanę ubić dodając do niej cukier, sok z cytryny i serek mascarpone. Ubić aby składniki się ze sobą połączyły i powstał jednolity gładki krem. Do pucharków najpierw włożyć maliny na dno następnie przykryć warstwą z jeżyn które powtórnie przykryć malinami. Na koniec wyłożyć krem śmietanowy. Deser przybrać malinami lub jeżynami i podawać od razu po przygotowaniu.
Jeżynowo-malinowy duet
Śmietanę ubić dodając do niej cukier, sok z cytryny i serek mascarpone. Ubić aby składniki się ze sobą połączyły i powstał jednolity gładki krem.
Jeżynowo-malinowy duet
Do pucharków najpierw włożyć maliny na dno następnie przykryć warstwą z jeżyn które powtórnie przykryć malinami.
Jeżynowo-malinowy duet
Na koniec wyłożyć na owoce krem śmietanowy