eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Jeżyny Eli pod jajeczną pianką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Szybki i pyszny deser-zapiekane jeżyny pod jajeczną pianką. Po zapieczeniu od razu deser podawać.....

Jeżyny Eli pod jajeczną pianką Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Jeżyny Eli pod jajeczną pianką

 

  • 30 dkg jeżyn
  • 2 jajka
  • 1/2 szklanki cukru pudru-szklanka 250 ml

Sposób przygotowania:

Jeżyny Eli pod jajeczną pianką
Jeżyny przebrać,usuwając szypułki i listki. Przebrane jeżyny przepłukać na sicie i dokładnie odsączyć. Suche jeżyny przełożyć do czterech kokilek. Całe jajka wbić do garnka,dodać cukier puder i utrzeć na puszystą masę. Masę jajeczną przełożyć na jeżyny w kokilkach. Kokilki z jeżynami włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i zapiekać przez 10-15 minut,aż pianka się zrumieni. Deser podawać zaraz po wyjęciu z piekarnika. Smacznego!
Jeżyny Eli pod jajeczną pianką
Jeżyny przebrać,usuwając szypułki i listki.
Jeżyny Eli pod jajeczną pianką
Przebrane jeżyny przepłukać na sicie i dokładnie odsączyć.
Jeżyny Eli pod jajeczną pianką
Suche jeżyny przełożyć do czterech kokilek.