Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Kuskus z jeżynami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smaczny i pożywny deser z polnymi jeżynami

Kuskus z jeżynami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kuskus z jeżynami

 

 

Sposób przygotowania:

Kuskus z jeżynami
Świeże jeżyny pozbawiamy szypułek i odmierzamy odpowiednią ilość. Do malaksera przekładamy jogurt grecki (ewentualnie jogurt naturalny) oraz wsypujemy owoce. Dodajemy cukier i całość miksujemy do czasu uzyskania jednolitej konsystencji – w razie potrzeby dosładzamy. Kaszę kuskus przesypujemy do miseczki i zalewamy wrzątkiem (przynajmniej 2 cm powyżej kaszy), dokładnie mieszamy i ponownie dolewamy nieco wody, jeśli kasza jeszcze jest twarda. Gorącą kaszę układamy na talerzu w kształt okręgu, do środka wlewamy gęsty koktajl z jeżyn. Gotowy deser dekorujemy świeżymi jeżynami, można też dodać nieco bitej śmietany.
Kuskus z jeżynami
Przygotowujemy wszystkie potrzebne składniki...,..
Kuskus z jeżynami
Do malaksera przekładamy jogurt grecki i owoce
Kuskus z jeżynami
Dodajemy cukier i całość miksujemy do czasu uzyskania jednolitej konsystencji
Kuskus z jeżynami
. Kaszę kuskus przesypujemy do miseczki i zalewamy wrzątkiem (