Sposób przygotowania:
Jogurtowe muffinki z czerwoną porzeczką
Składniki przygotować wcześniej aby były w temperaturze pokojowej. W jednej misce wymieszać składniki suche czyli mąkę, cukier i proszek do pieczenia. W drugiej misce połączyć składniki mokre czyli jogurt, olej i jajka. Następnie połączyć zawartość obu misek.
Ciasto przełożyć do foremki na muffinki, u mnie silikonowa. Ciasta nałożyć na wysokość ok 3/4 foremki.
Na wierzchu posypać porzeczkami. Formę wstawić do piekarnika nagrzanego na 175 C i piec do suchego patyczka, ok 20-25 minut, funkcja góra-dół. Muffinki wyjąć z foremki i ułożyć na kratce do wystudzenia.
Przed podaniem posypać cukrem pudrem lub polukrować. Z podanych składników wyszło mi 12 muffinek.
Ciasto przełożyć do foremki na muffinki, u mnie silikonowa. Ciasta nałożyć na wysokość ok 3/4 foremki.
Na wierzchu posypać porzeczkami. Formę wstawić do piekarnika nagrzanego na 175 C i piec do suchego patyczka, ok 20-25 minut, funkcja góra-dół. Muffinki wyjąć z foremki i ułożyć na kratce do wystudzenia.
Przed podaniem posypać cukrem pudrem lub polukrować. Z podanych składników wyszło mi 12 muffinek.
SylaUla