Sposób przygotowania:
Kruche ciasteczka w cynamonieWykonanie ciasta:
Masło lub margarynę, cukier, cukier waniliowy przekładamy do miski, wbijamy jajko i ucieramy mikserem na puszystą masę, następnie do masy wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia, całość miksujemy do dokładnego połączenia się składników.
Formowanie ciastek:
Gotowe ciasto nabieramy łyżką i dłońmi formujemy kulki, następnie kulki obtaczamy je w cukrze wymieszanym z cynamonem. Wielkość ciastek dowolna.
Do pieczenia:
Następnie uformowane i obtoczone w cukrze ciastka układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pamiętajmy o zachowaniu między nimi znacznych odstępów ponieważ i trochę się rozpłynął i mogą się zrosnąć.
Pieczenia i podanie:
Następnie ciasteczka pieczemy przez około 25-30 minut w temperaturze 180 stopni do zrumienienia. Gotowe studzimy, podajemy , a ja smacznego życzę.
Rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Z przepisu wychodzi 2 blaszki ciasteczek.
SylaUla
Babeczka35
Dziękuję :)
gusia1000
Babeczka35
Dziękuję :)