Sposób przygotowania:
Jogurtowiec z truskawkami
Biszkopt:
Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Wlewamy żółtka. Wsypujemy proszek do pieczenia mąkę. Mieszamy i pieczemy w 180 stopniach do 25 minut w foremce 25/36.
Masa jogurtowa:
W wodzie rozpuszczamy galaretki, gdy zaczną tężeć mieszamy z jogurtem.
Przełożenie: Biszkopt- tężejąca masa jogurtowa- truskawki zalane galaretką rozpuszczoną we wrzątku
Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Wlewamy żółtka. Wsypujemy proszek do pieczenia mąkę. Mieszamy i pieczemy w 180 stopniach do 25 minut w foremce 25/36.
Masa jogurtowa:
W wodzie rozpuszczamy galaretki, gdy zaczną tężeć mieszamy z jogurtem.
Przełożenie: Biszkopt- tężejąca masa jogurtowa- truskawki zalane galaretką rozpuszczoną we wrzątku