Sposób przygotowania:
Jogurtowiec z truskawkami
BIAŁA WARSTWA: Truskawki opłukać, osuszyć, odszypułkować. Galaretki cytrynowe rozpuścić w 1 szklance gorącej wody, ostudzić, zmiksować z jogurtem bałkańskim, dosłodzić do smaku. Tortownicę zabezpieczyć od środka folią kanapkową, żeby masa nie uciekła nam przez nieszczelności. Dno wyłożyć biszkoptami. Na biszkopty wylać tężejącą masę, równomiernie powciskać w nią truskawki. Odstawić do lodówki. CZERWONA WARSTWA: Galaretki truskawkowe rozpuścić w 1,5 szklanki gorącej wody, ostudzić. Truskawki opłukać, osuszyć, odszypułkować, zmiksować. Z tej ilości owoców powinny wyjść 2 szklanki musu. Mus wymieszać z wystudzonymi galaretkami, wylać na białą masę i ponownie odstawić do stężenia.
misia5
edytaha
Jasne Misiu, wpadaj na poczęstunek, zawsze jesteś miłym gościem :)
2milutka
iziona
edytaha
pannanna
edytaha
Dziękuję za skorzystanie z przepisu i bardzo się cieszę, ze smakowało :)
jostra@tlen.pl
edytaha
Miło mi bardzo, dziękuję za skorzystanie z przepisu :) Dodatek borówek to świetny pomysł :)