Sposób przygotowania:
Jogurtowo-jagodowy koktajl z bitą śmietaną
1. Owoce płuczemy i dokładnie osuszamy, następnie miksujemy je razem z jogurtem naturalnym i cukrem do smaku.
2. Śmietanę ,,Śnieżkę'' ubijamy z zimnym mlekiem aż będzie puszysta, wsypujemy mleko w proszku i chwilę ubijamy.
3. Koktajl rozlewamy do czterech szklanek. Ubitą śmietanę przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką, następnie wyciskamy ją do szklanek z koktajlem, na koniec dekorujemy posypką i podajemy.
4. Smacznego życzę.
Rady:
Z przepisu wychodzi 4 takie porcje jak na zdjęciu.
Zamiast ,, Śnieżki '' można ubić śmietankę kremówkę 30 % z cukrem pudem do smaku.
Zamiast jagód kamczackich mogą być borówki.
2. Śmietanę ,,Śnieżkę'' ubijamy z zimnym mlekiem aż będzie puszysta, wsypujemy mleko w proszku i chwilę ubijamy.
3. Koktajl rozlewamy do czterech szklanek. Ubitą śmietanę przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką, następnie wyciskamy ją do szklanek z koktajlem, na koniec dekorujemy posypką i podajemy.
4. Smacznego życzę.
Rady:
Z przepisu wychodzi 4 takie porcje jak na zdjęciu.
Zamiast ,, Śnieżki '' można ubić śmietankę kremówkę 30 % z cukrem pudem do smaku.
Zamiast jagód kamczackich mogą być borówki.
Justi2401
gusia1000
Babeczka35
Takie są najlepsze:)
Babeczka35
Dziękuję:)