Sposób przygotowania:
Polędwiczki wieprzowe z liczi
Umytą i osuszoną polędwiczkę pokroić na małe kotleciki. Kotleciki rozbić jeszcze lekko tłuczkiem do mięsa. Odłożyć sześć największych części. Z mniejszych można zrobić mini kotleciki schabowe.
Każdy kotlecik oprószyć solą i pieprzem z dwóch stron. Na każdy kotlecik, pośrodku położyć jeden owoc liczi i zawinąć mięso w taki sposób by liczi było całkowicie owinięte mięsem.
Na patelni rozgrzać olej, którego powinno być tyle, by pokrył cala powierzchnie patelni.
Na gorącym oleju układać kulki mięsne z liczi, smażyć z każdej strony na złocisty kolor.
Kulki mięsne z liczi podawać z sosem barbecue oraz ulubioną sałatką lub surówką .
Każdy kotlecik oprószyć solą i pieprzem z dwóch stron. Na każdy kotlecik, pośrodku położyć jeden owoc liczi i zawinąć mięso w taki sposób by liczi było całkowicie owinięte mięsem.
Na patelni rozgrzać olej, którego powinno być tyle, by pokrył cala powierzchnie patelni.
Na gorącym oleju układać kulki mięsne z liczi, smażyć z każdej strony na złocisty kolor.
Kulki mięsne z liczi podawać z sosem barbecue oraz ulubioną sałatką lub surówką .
lukrowanepierniczki
biedroneczki
skuter5
Czekoladka 2
mocsłodkości