Sposób przygotowania:
Dorsz z groszkiem cukrowym
Kawałki dorsza ze skora skropić sokiem z polowy cytryny, natrzeć solą i pieprzem. Odstawić na około godzinę.
Groszek cukrowy dokładnie opłukać, odcedzić. Ewentualnie poodcinać końcówki.
Na patelni rozgrzać łyżkę oleju kokosowego , wrzucić groszek cukrowy, skropić polowa soku z cytryny, posolić, posypać pieprzem i chwile smażyć na średnim ogniu. Zestawić z ognia.
Na drugiej patelni rozgrzać łyżkę oleju kokosowego, na gorący olej położyć kawałki dorsza, od strony ze skórą. Lekko zrumienić, odwrócić rybę na drugą strunę, również lekko zrumienić. Dolać sok powstały z ryby i dusić na małym ogniu około 5 minut. Zmniejszyć ogień do bardzo małego.
Na każdy kawałek ryby nalozyc łyżkę serka, i posypać szczypiorkiem. Patelnie przykryć pokrywka. Gdy serek się lekko roztopi pod wpływem ciepła, nałożyć rybę na talerz wraz z groszkiem cukrowym.
Smacznego
Groszek cukrowy dokładnie opłukać, odcedzić. Ewentualnie poodcinać końcówki.
Na patelni rozgrzać łyżkę oleju kokosowego , wrzucić groszek cukrowy, skropić polowa soku z cytryny, posolić, posypać pieprzem i chwile smażyć na średnim ogniu. Zestawić z ognia.
Na drugiej patelni rozgrzać łyżkę oleju kokosowego, na gorący olej położyć kawałki dorsza, od strony ze skórą. Lekko zrumienić, odwrócić rybę na drugą strunę, również lekko zrumienić. Dolać sok powstały z ryby i dusić na małym ogniu około 5 minut. Zmniejszyć ogień do bardzo małego.
Na każdy kawałek ryby nalozyc łyżkę serka, i posypać szczypiorkiem. Patelnie przykryć pokrywka. Gdy serek się lekko roztopi pod wpływem ciepła, nałożyć rybę na talerz wraz z groszkiem cukrowym.
Smacznego
Justi2401
Netka
Dziękuję :)