Sposób przygotowania:
Jogurtowo-kukułkowy deser z bitą śmietaną
Do rondelka wlać mleko i dodać kukułki. Ogrzewać aż cukierki się rozpuszczą. Zdjąć z ognia i ostudzić. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Herbatniki rozkruszyć w blenderze i połączyć z rozpuszczoną czekoladą. Wymieszać i ułożyć po czubatej łyżce na dnie pucharka i lekko je docisnąć. Do miski przelać jogurt i wymieszać go z cukrem pudrem. Następnie cienkim strumieniem wlewać rozpuszczone kukułki cały czas mieszając. W szklance rozpuścić żelatynę w 2 łyżkach wrzątku. Wlać ją cienkim strumieniem do masy jogurtowo-kukułkowej i dobrze wymieszać aby nie było grudek. Delikatnie przelać ją do pucharków i wstawić do lodówki do stężenia. Gdy masa stężeje kremówkę ubić na sztywno. Ubitą czekoladę rozdzielić pomiędzy pucharki i udekorować chrupkami. Smacznego!
jaNina
monikaT83
edytaha
To ja też chętnie załapię się z Ninką, bo uwielbiam kukułeczki :)
monikaT83
edytaha
Jasne, z przyjemnością! :D
monikaT83