Ma-Gosia

Ma-Gosia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 131]

Jogurtowy chłodnik

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Idealny posiłek na gorące dni.

Jogurtowy chłodnik

Składniki:

Jogurtowy chłodnik

 

  • 1 jajko na twardo;
  • 4 – 5 rzodkiewek;
  • 1 ogórek;
  • 2 łyżki kolorowej papryka;
  • 1 łyżka zielonego koperku;
  • 0,5 l maślanki lub jogurtu naturalnego;
  • Sól, cukier, pieprz, ocet winny lub1 opakowanie sosu włoskiego lub innego wg upodobania.

 

  • Ogórek zetrzeć na grubej tarce, pokroić drobno paprykę, koperek, rzodkiewkę, dodać do ogórków. Wlać maślankę

 

Sposób przygotowania:

Jogurtowy chłodnik
Jajko ugotować na twardo. Ogórek zetrzeć na grubej tarce, pokroić drobno paprykę, koperek, rzodkiewkę, dodać do ogórków. Wlać maślankę, wymieszać, przyprawić wg uznania. Schłodzić, dodać jajko, udekorować koperkiem.

Tagi:

jajko sosy jajka