Sposób przygotowania:
Kabaczek pieczony
jest to tak proste, że prawie nie ma co opisywać:)
. Kabaczek dokładnie umyć i nie obierać ze skórki ( podczas smażenia zrobi się miękka).Kroić w plastry grubości 1-2 cm. Dokładnie posolić i popieprzyć z obu stron.
Plastry moczyć w jajku i obtaczać z obu stron w bułce tartej - można powtórzyć.
Smażyć na rozgrzanym oleju (ale nie bardzo gorącym) do zarumienienia bułki .
można też piec w piekarniku.
Smacznego :)
. Kabaczek dokładnie umyć i nie obierać ze skórki ( podczas smażenia zrobi się miękka).Kroić w plastry grubości 1-2 cm. Dokładnie posolić i popieprzyć z obu stron.
Plastry moczyć w jajku i obtaczać z obu stron w bułce tartej - można powtórzyć.
Smażyć na rozgrzanym oleju (ale nie bardzo gorącym) do zarumienienia bułki .
można też piec w piekarniku.
Smacznego :)