Sposób przygotowania:
Bigos z kabaczka
Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę, podsmażamy na patelni na oleju, dodajemy pokrojona w kostkę kiełbasę, oczyszczoną i pokrojoną w paski paprykę.
Obranego i oczyszczonego kabaczka kroimy w kostkę, wrzucamy na patelnię, pomidory sparzamy, zdejmujemy skórę, kroimy w kostkę i dodajemy do reszty.
Dusimy do miękkości warzyw, dodajemy koncentrat pomidorowy, doprawiamy do smaku. Dusimy jeszcze przez kilka minut.
Obranego i oczyszczonego kabaczka kroimy w kostkę, wrzucamy na patelnię, pomidory sparzamy, zdejmujemy skórę, kroimy w kostkę i dodajemy do reszty.
Dusimy do miękkości warzyw, dodajemy koncentrat pomidorowy, doprawiamy do smaku. Dusimy jeszcze przez kilka minut.