Sposób przygotowania:
Kakaowa owsianka z chia, nektarynką i migdałami
Mleko wlewamy do rondelka, dodajemy płatki owsiane i kakao. Cały czas mieszając zagotowujemy, a następnie zmniejszamy ogień i gotujemy 5 minut pod przykryciem. Zdejmujemy garnek z palnika, wrzucamy nasiona chia i dokładnie mieszamy. Przykrywamy i odstawiamy na 10 minut.
W międzyczasie przygotowujemy owoce: nektarynki oczyszczamy i kroimy w kostkę.
Nakładamy owoce do szklanek (część zostawiamy do dekoracji), na nie wykładamy owsiankę.
Na wierzchu układamy resztę owoców i posypujemy je płatkami migdałów.
W międzyczasie przygotowujemy owoce: nektarynki oczyszczamy i kroimy w kostkę.
Nakładamy owoce do szklanek (część zostawiamy do dekoracji), na nie wykładamy owsiankę.
Na wierzchu układamy resztę owoców i posypujemy je płatkami migdałów.