Sposób przygotowania:
Gulasz z żołądków drobiowych z ogórkiem kiszonym
1. Żołądki zalewam wodą. Zagotowuję. Wodę odcedzam. Cebulę kroję w kostkę. Cebulę razem z żołądkami podsmażam 3 minuty na oliwie.
2. Do podsmażonych żołądków wlewam około 1 litra wody. Dodatkowo w szklance wody mieszam mąkę. Wlewam do żołądków. Dodaję liście laurowe, ziele angielskie oraz paprykę słodką mieloną. Całość gotuję około 45 minut.
3. Pieczarki kroję w plasterki. Ogórki kiszone ścieram na tarce o dużych oczkach. Marchewkę obieram i kroję w kostkę. Warzywa dodaję do żołądków. Całość gotuję do momentu, aż żołądki będą miękkie.
4. Gulasz doprawiam do smaku solą, pieprzem oraz majerankiem.
2. Do podsmażonych żołądków wlewam około 1 litra wody. Dodatkowo w szklance wody mieszam mąkę. Wlewam do żołądków. Dodaję liście laurowe, ziele angielskie oraz paprykę słodką mieloną. Całość gotuję około 45 minut.
3. Pieczarki kroję w plasterki. Ogórki kiszone ścieram na tarce o dużych oczkach. Marchewkę obieram i kroję w kostkę. Warzywa dodaję do żołądków. Całość gotuję do momentu, aż żołądki będą miękkie.
4. Gulasz doprawiam do smaku solą, pieprzem oraz majerankiem.