Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Gulasz z żołądków drobiowych z ogórkiem kiszonym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 300
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Gulasz z żołądków drobiowych z ogórkiem kiszonym, pieczarkami i marchewką- idealny na obiad nie tylko dla panów, dla i dla całej rodziny.

Gulasz z żołądków drobiowych z ogórkiem kiszonym

Składniki:

Gulasz z żołądków drobiowych z ogórkiem kiszonym

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z żołądków drobiowych z ogórkiem kiszonym
1. Żołądki zalewam wodą. Zagotowuję. Wodę odcedzam. Cebulę kroję w kostkę. Cebulę razem z żołądkami podsmażam 3 minuty na oliwie.

2. Do podsmażonych żołądków wlewam około 1 litra wody. Dodatkowo w szklance wody mieszam mąkę. Wlewam do żołądków. Dodaję liście laurowe, ziele angielskie oraz paprykę słodką mieloną. Całość gotuję około 45 minut.

3. Pieczarki kroję w plasterki. Ogórki kiszone ścieram na tarce o dużych oczkach. Marchewkę obieram i kroję w kostkę. Warzywa dodaję do żołądków. Całość gotuję do momentu, aż żołądki będą miękkie.

4. Gulasz doprawiam do smaku solą, pieprzem oraz majerankiem.