Sposób przygotowania:
Papryka grillowana z kaszą owsianą i bakłażanem
Nastawiamy wodę na kaszę owsianą i gotujemy ją przez 15 minut w osolonej wodzie, licząc od momentu wrzenia. Odcedzamy.
Paprykę oczyszczamy, przecinamy wzdłuż na połówki, delikatnie usuwamy ziarna. Oprószamy w środku słodką papryką, pieprzem oraz solą. Kładziemy na tacce i podpiekamy na grillu przez kilka minut, aby papryka trochę zmiękła.
Cebulę kroimy w drobną kostkę i lekko szklimy na rozgrzanym oleju kokosowym. Dodajemy pokrojonego w kostkę bakłażana i smażymy razem przez około 2 minuty.
Posypujemy przyprawami, mieszamy.
Przekładamy zawartość patelni do miski, dodajemy kaszę i mieszamy. Dodajemy również połowę startego sera. Jeszcze raz mieszamy i nakładamy farsz do podpieczonej papryki. Posypujemy resztą sera żółtego.
Grillujemy na tacce, na średnio rozgrzanym grillu do czasu, aż ser się roztopi, a papryka będzie miękka.
Paprykę oczyszczamy, przecinamy wzdłuż na połówki, delikatnie usuwamy ziarna. Oprószamy w środku słodką papryką, pieprzem oraz solą. Kładziemy na tacce i podpiekamy na grillu przez kilka minut, aby papryka trochę zmiękła.
Cebulę kroimy w drobną kostkę i lekko szklimy na rozgrzanym oleju kokosowym. Dodajemy pokrojonego w kostkę bakłażana i smażymy razem przez około 2 minuty.
Posypujemy przyprawami, mieszamy.
Przekładamy zawartość patelni do miski, dodajemy kaszę i mieszamy. Dodajemy również połowę startego sera. Jeszcze raz mieszamy i nakładamy farsz do podpieczonej papryki. Posypujemy resztą sera żółtego.
Grillujemy na tacce, na średnio rozgrzanym grillu do czasu, aż ser się roztopi, a papryka będzie miękka.