Sposób przygotowania:
Gołąbki na pomidorowo
Ryż gotujemy w osolonej wodzie i osączamy. Z kapusty wycinamy twardy środek i wkładamy do garnka do wrzątku zaparzamy aż liście będą się robić szkliste. Liście kolejno zdejmujemy z główki. Z każdego liścia ścinamy zgrubienie.
Do mięsa dodajemy ryż, przeciśnięty czosnek i pokrojoną drobno cebulę. Wbijamy jajko i doprawiamy koncentratem i przyprawami do smaku.
Farsz nakładamy na przygotowane liście i zawijamy gołąbki. Układamy ciasno w garnku, podlewamy wodą albo bulionem. Dusimy ok 30 min ale najlepiej sprawdzić miękkość.
Do mięsa dodajemy ryż, przeciśnięty czosnek i pokrojoną drobno cebulę. Wbijamy jajko i doprawiamy koncentratem i przyprawami do smaku.
Farsz nakładamy na przygotowane liście i zawijamy gołąbki. Układamy ciasno w garnku, podlewamy wodą albo bulionem. Dusimy ok 30 min ale najlepiej sprawdzić miękkość.