iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Kakaowe beziki z łyżki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Domowe lekko kakaowe beziki na deser

Kakaowe beziki z łyżki

Składniki:

Kakaowe beziki z łyżki

 

 

Sposób przygotowania:

Kakaowe beziki z łyżki
Białka w temperaturze pokojowej ubijamy mikserem zaczynając od miksowania na najniższych obrotach stopniowo zwiększając prędkość. Pomalutku dodajemy drobny cukier po 1 łyżce. Miksujemy tak dodając cukier aż powstanie lśniąca sztywna piana. Pod koniec dodajemy mąkę ziemniaczana i kakao. Jeszcze raz miksujemy aby uzyskać jasny brązowy kolor. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Nakładamy łyżka beziki. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy ok 40 min w 150 stopniach na dolnej półce.