Sposób przygotowania:
Kakaowe ciasto ucierane z rabarbarem
Składniki temperatura pokojowa = do miski wsypać od razu cukier, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, kakao, cukier wanilinowy. Wbić jajka, wlać stopioną palmę z zimną wodą i mikserem z 3 minuty na najwyższych obrotach wyrabiać dość gęste ciasto.
Keksówki silikonowe 20 cm (lub forma 30x25 cm), ciasto wyłożyć do keksówek, wygładzić wierzch, wsypać obrany, pokrojony na kawałeczki rabarbar.
Mąki, cukier, miękką palmę palcami zrobić kruszonkę, wysypać na rabarbar, piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dół. Ciasto piec około 50 minut, w formach dobrze wystudzić.
Keksówki silikonowe 20 cm (lub forma 30x25 cm), ciasto wyłożyć do keksówek, wygładzić wierzch, wsypać obrany, pokrojony na kawałeczki rabarbar.
Mąki, cukier, miękką palmę palcami zrobić kruszonkę, wysypać na rabarbar, piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dół. Ciasto piec około 50 minut, w formach dobrze wystudzić.
robaczek
ciasteczka
ziutula
ziutula
dziękuję i pozdrawiam.
Czekoladka 2