Sposób przygotowania:
Ucierane ciasteczka cytrynki
1. Masło lub margarynę ucieramy z cukrem na puszystą masę, wbijamy jajko, dodajemy sok i skórkę z cytryny i ucieramy. Na koniec wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia, mieszamy.
2. Ciasto wykładamy na stolnicę, podsypujemy mąką i zagniatamy ciasto.
3. Odrywamy małe kawałki ciasta, toczymy wałeczki i formujemy ciasteczka w kształcie litery ,,s''.
4. Ciasteczka układamy na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 15-20 minut.
5. Upieczone studzimy, oprószamy cukrem pudrem i podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Z tej receptury wychodzi 2 spore blaszki ciastek.
2. Ciasto wykładamy na stolnicę, podsypujemy mąką i zagniatamy ciasto.
3. Odrywamy małe kawałki ciasta, toczymy wałeczki i formujemy ciasteczka w kształcie litery ,,s''.
4. Ciasteczka układamy na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 15-20 minut.
5. Upieczone studzimy, oprószamy cukrem pudrem i podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Z tej receptury wychodzi 2 spore blaszki ciastek.
biedroneczki
Babeczka35
Dziękuję i bardzo polecam :)
lukrowanepierniczki
Babeczka35
Dziękuję bardzo :)
Czekoladka 2